Въпрос отностно RAM памет
- 
				destroyer2556
- Обратна връзка:
Въпрос отностно RAM памет
Та харесах си една рам памет, но понеже дъното ми е капризно и трябва да има чипове от 2те страни, и се чудя дали тази има http://sofiacomputers.net/ram-pamet-cen ... hp?id=8824" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;"  . Ако няма може ли да ми препоръчате такава, препоръчително е да са кит 2х4 .. но може и да е само 8.
Или пък тази http://sofiacomputers.net/ram-pamet-cen ... hp?id=7021" onclick="window.open(this.href);return false; ?

Или пък тази http://sofiacomputers.net/ram-pamet-cen ... hp?id=7021" onclick="window.open(this.href);return false; ?
- ddragon
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Въпрос отностно RAM памет
Е няма как да знаем дали ще стане без да знаем модела на дъното (да се чете: боба свърши  )
 ) 

)
 ) 
- 
				destroyer2556
- Обратна връзка:
Asus p5g41tm-lx

- ddragon
- Site Admin
- Обратна връзка:
Според сайта на производителя, само 1 модел на самсунг който не се произвежда от години става за 2х4ГБ конфигурация.
Бърза справка с QVL на паметта ни води до извода че на хартия може 8ГБ на практика - не (QVL ASUS P5G41TM-LX) .
Освен това практиката показва че всякакви изнасилвания над ниския клас чипсети (какъвто е G41) с макс памет води до задънена улица.
Виж P45 и Х38/Х48 могат и реално да носят 8 Гиги, но там ниските тайминги при големи обеми са мираж дори на дъна от класа на DFI (за Асус не говорим, добри дъна са, но БИОС-ите са им под всякаква критика).
ТА: Не го мъчи това дъно - 775 излезе от употреба преди 6 поколения (1156,1366, 1155, 2011, 1150 сега и 1151) - не си хвърляй парите за 8 РАМ, силно се съмнявам да няма проблеми, по-скоро позадръж малко да се събере някой лев и сменяй платформата.
Аз лично не мога да гарантирам че която и памет да избереш, няма да има проблеми, но гарантирам че на това дъно сама 8GB плочка няма да изгрее.

Бърза справка с QVL на паметта ни води до извода че на хартия може 8ГБ на практика - не (QVL ASUS P5G41TM-LX) .
Освен това практиката показва че всякакви изнасилвания над ниския клас чипсети (какъвто е G41) с макс памет води до задънена улица.
Виж P45 и Х38/Х48 могат и реално да носят 8 Гиги, но там ниските тайминги при големи обеми са мираж дори на дъна от класа на DFI (за Асус не говорим, добри дъна са, но БИОС-ите са им под всякаква критика).
ТА: Не го мъчи това дъно - 775 излезе от употреба преди 6 поколения (1156,1366, 1155, 2011, 1150 сега и 1151) - не си хвърляй парите за 8 РАМ, силно се съмнявам да няма проблеми, по-скоро позадръж малко да се събере някой лев и сменяй платформата.
Аз лично не мога да гарантирам че която и памет да избереш, няма да има проблеми, но гарантирам че на това дъно сама 8GB плочка няма да изгрее.
- ddragon
- Site Admin
- Обратна връзка:
ПП: Капризно е но не за едностранна памет (в QVL-а има посочени и много двустранни, но до 2ГБ модули, а дъното е с 2 слота само).

Здравейте, относно темата, ако е удобно едно уточнение. Памет Kingston KVR13LR9D4/16HM  мога ли да я използвам за лаптоп HP ProBook 6360b?

- ddragon
- Site Admin
- Обратна връзка:
Само 3 причини ще изброя, щото е 3:00 часа и вече ми се спи, та:softnet написа:Здравейте, относно темата, ако е удобно едно уточнение. Памет Kingston KVR13LR9D4/16HM мога ли да я използвам за лаптоп HP ProBook 6360b?
1.Паметта физически няма къде да влезе в лаптопа;
2.Паметта дори да се набие с чук в корпуса няма да запали защото е 1.35 волта;
3.Паметта е с корекция на грешки, а лаптопа който си посочил няма опция да работи с такъв тип памет;
4. 16ГБ не са по силите на този лаптоп според сайта на HP, дори да беше избрал лаптопска небуферирана форм фактор SODIMM на 1.5 волта
5. олях се а може и още да изреждам причини: с прости думи : замръзне ли ада и тая памет ще тръгне на лаптопа ти

- ddragon
- Site Admin
- Обратна връзка:
С цел избягване на чак такива питания, моля прочетете кратък увод за основните понятия при паметите:
http://sofiacomputers.net/forum/viewtop ... f=13&t=430

http://sofiacomputers.net/forum/viewtop ... f=13&t=430
Благодаря все пак за обзорния отговор   питах тук там, понеже обмислям варианта да купя именно такава памет (споменаха ми за нея)
 питах тук там, понеже обмислям варианта да купя именно такава памет (споменаха ми за нея)  и ми трябваше мнение.
 и ми трябваше мнение.

питах тук там, понеже обмислям варианта да купя именно такава памет (споменаха ми за нея)
 питах тук там, понеже обмислям варианта да купя именно такава памет (споменаха ми за нея)  и ми трябваше мнение.
 и ми трябваше мнение.Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост